12 Ekim 2010 Salı

Limon bar


Sanırım ilkbaharda yapmıştım bu tatlıyı ama yayınlamak ancak kısmet oldu. Tadı bana biraz ekşi geldi ama evdekiler ekşiyi sevdikleri için çok beğendiler. Tarif sevgili Banu Hanım'dan.

1+1/3 su bardağı un
5 çay kaşığı kahverengi şeker veya normal toz şeker
8 çay kaşığı tereyağ (yaklaşık 110 gr)(soğuk, 2 parça halinde)
4 büyük yumurta
½ yemek kaşığı sıvı vanilya ya da 2 paket vanilya
1+1/2 su bardağı elenmiş pudra şekeri
¾ su bardağı taze limon suyu
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Fırını 175 C de ısıtın. Unu ve toz şekeri karıştırın. Tereyağını un karışımının içine koyun ve tereyağ küçük toplar haline gelene kadar yavaş yavaş yoğurun. Orta büyüklükte bir tepsiye eşit olarak yayın. Üstünü bir çatal yardımıyla çizin. Fırının orta bölümüne koyarak yaklaşık 20 dakika pişirin.Altın rengini alınca fırından çıkarın.
Unlu karışım fırında pişerken limonlu sosu hazırlayın :
Yumurtaları iyice karışana kadar çırpın. Vanilya ve ¾ su bardağı pudra şekerini ekleyin. İyice çırpın. Limon suyunu ve kalan pudra şekerini ekleyin. Pudra şekeri görünmeyecek şekle gelene kadar çırpın. En son limon kabuğunu da ekleyin.
Unlu karışım pişer pişmez fırından çıkarın ve sıcaklığı 148 C ye düşürün. Limon karışımını vakit kaybetmeden sıcak hamura dökün ve 30 dakika daha pişirin. Soğuyunca dilimleyin. Üstlerine pudra şekeri serpin.
(Benim kullandığım tepsi sanırım küçük geldi. Çünkü limonlu kısım biraz kalın oldu. Daha ince olsa sanırım daha lezzetli olur. Hatta belki limon suyu miktarı da biraz azaltılabilir. Biraz ekşi geldi bana)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...