30 Ekim 2013 Çarşamba

Kırmızı mercimekli ve kıymalı börek



3-3,5 yufka
150 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
Tuz

Sosu için:
2 su bardağı süt
½ su bardağı su
¼ su bardağı sıvıyağ

Soğanı kavurun, kıymayı ekleyin kavurun. Tuz ve haşlanmış mercimeği ekleyin ve iyice karıştırın.

Tepsiye yağlı kağıt serin ve bir yufkanın kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üstüne 1-2 kaşık sos gezdirin ve yufkaların yarısına gelene kadar aynı işlemi yapın. Yarısına gelince sos dökün ve harcı yayın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ve kenarları kapatın ve sos dökün. Mümkünse bir gece dolapta bekletin. 180°C ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...