19 Aralık 2012 Çarşamba

Kremalı milföy pasta


Hani bazı tatlar insana çocukluğunu hatırlatır ya, işte milföy pasta da öyle benim için. Kadıköylüler bilirler. Moda'ya doğru giderken Kadıköy'ün meşhur İnci Pastanesi vardır. Bizim çocukluğumuz hep orada geçtiği için uğrak yerimizdi o mis gibi kokan pastane. Ne çok severdik oranın pastalarını. Dilimli rulo pastalarına ve mis gibi kokan milföy pastasına bayılırdık. Ayyy çocukluğumun kokuları geldi aklıma, mis gibi sevgi kokan.

Bu pastaları daha önce de yapmıştık ama hiç bu kadar yakın bir lezzet olmamıştı, sanırım milföyün markasıyla alakalı. Tabi ki o güzel pastanenin yaptığıyla bir olamaz belki ama çok yakın bir lezzet oldu. Bu sefer Pınar marka milföy kullandık. Hem çok basit, hem çok leziz olan bu pastanın kremasını ise şöyle yaptık :)



1 paket Pınar Milföy

Kreması:

1 lt. süt
3 Türk kahvesi fincanı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Hepsini kısık ateşte pişirin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve soğutun.  Milföyleri ortadan 2’ye kesip yağlı kağıt serili tepside 175°C de pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılınmalarını bekleyin ve bıçak ile sandviç açar gibi ortadan ayırın ve kremasını sürün. Üstlerine pudra şekeri serpin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...