Nefis çikolata tadı ile aklınızı başınızdan alacak nefis bir lezzet. Tarif sevgili Kibele Banu'ya ait.
Tabanı için:
120 gr. oda sıcaklığında tereyağ
70 gr. pudra şekeri
1 yumurta
165 gr. un (ben daha fazla eklemek zorunda kaldım)
İçi için:
100 gr. tereyağ
100 gr. bitter çikolata
3 yumurta
80 gr. toz şeker
80 gr. un
Tabanı: Tereyağ ve pudra şekerini iyicekarıştırın. Yumurtayı
ekleyin ve iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir
hamur elde edin. Serin bir yerde üstü
örtülü olarak bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra biraz un serpilmiş
tezgahta tart kalıbı büyüklüğünde açın ve yağlanmış kalıba yerleştirin.
Kenarlarını düzeltip önceden ısınmış fırında 185°C de pembeleşene kadar
pişirin.
İçi: Yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin. O ılınırken
yumurta ve şekeri mikserle köpürtmeden çırpın. Erimiş çikolata ve tereyağını
sicim gibi ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. En son unu ekleyin karıştırın. Pişmiş tartın
üstüne dökün ve 10-12 dakika kadar daha sıcak fırında pişirin.