28 Kasım 2011 Pazartesi

Çikolatalı dilimler


İnsana çikolata yiyormuş hissi uyandıran bir keyif. Yumuşacık, nemli hatta biraz sakızımsı, bol çikolata lezzetli bir tat. Bu arada belki marka da farkediyordur diye şunu da eklemek istiyorum. Senelerdir kuvertür çikolata kullanmadığım zaman sadece Eti Bitter Çikolata kullanırım. Özellikle yeni çıkan Karam yüksek kakao oranlarıyla nefis sonuçlar yaratıyor. Pürüzsüz bir çikolata. Kakao ise Kura kahveci Mehmet Efendi veya Kenton marka kullanıyorum. Kuru kahveci Mehmet Efendi heryerde bulunmuyor maalesef. Nefis bir kokusu ve lezzeti var. O markayı bulamadığım zamanlarda ise Kenton tercih ediyorum.

80 gr. Eti bitter çikolata

3 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı sıvıyağ

1,5 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı kabartma tozu

4 yumurta

1 su bardağı un

½ su bardağı damla çikolata+parça çikolata


Çikolata ve yağları kısık ateşte eritin. İyice karışmalarını sağladıktan sonra karıştırma kalıbına alın ve şekeri ekleyin. Çırpma teliyle karıştırın. Kakao ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her defasında karışıma yedirin ve bir diğerini ekleyin. Unu katın ve çırpma teliyle tekrar karıştırın. En son çikolataları ekleyin ve homojen olana dek çırpın. Yağlı kağıt serili mini fırın tepsisine dökün. 170°C de 12 dakika pişirin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...