Hem çok leziz, hem de basit bir kurabiye. Nefis kavrulmuş ceviz tadı, ağızda dağılan dokusu ile müthiş bir lezzet. Muhakkak deneyin derim ben. Tarifin orijinali burada. Tarif yabancı olduğu için ölçüler de yine gramla :)
1 cup un
1 cup fırınlanmış, doğranmış ceviz
113 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı (silme) toz şeker
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Üstü için pudra şekeri
Cevizleri parçalayıp 180°C fırında renkleri değişene
kadar fırınlayın. Diğer bütün malzemeleri ve soğumuş cevizi karıştırıp yoğurun.
Üstünü streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Çıkarınca ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın
ve yağlı kağıda dizin. 175°C önceden ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişirin. Üstleri
kararmayacak.
Fırından çıktıktan 2 dakika sonra pudra şekerine bulayın.
Tam olarak soğuduktan sonra da ikinci kez iyice pudra şekerine bulayın.