Neyse, madem yasak bitti ben de ağzımızın tadı yerine gelsin diye tatlı bir tarif yayınlayayım dedim. Daha önce de yapmıştım sevgili Devletşah'ta görüp. Ama bu sefer tabanını farklı yaptım.
Hindistan cevizli üst kaplama:
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz (iri doğranmış)
Pudra şekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Diğer bütün malzemeyi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız tabanın üstüne yayın.
Tabanı için, daha önceden derin dondurucuya koyduğum kakaolu kek ve pandispanya parçalarını (yaklaşık 7-8 büyük dilim kadar) ufaladım. Erittiğim çikolatayı (yaklaşık 100 gr.) keklerin olduğu kaba boşalttım, karıştırdım. Elimle yoğurabileceğim kıvama gelene kadar süt ekledim. Yağlı kağıt serdiğim 22 cm. lik kelepçeli kalıba bastırarak yaydım. Üst kısmı hazırlayana kadar buzdolabında beklettim. Hazırladığım Hindistan cevizli karışımı üstüne dökerek 175°C de üstü kızarana kadar pişirdim.
Bu kek-pastanın elmalısını ve ayvalısını da yapmıştım. Hem çok hafif hem çok lezzetli oluyorlar.