14 Nisan 2010 Çarşamba

Hindistan cevizli çok pratik kek


Bu yapımı çok kolay ve lezzetli kekin ya da pastanın :) tarifini sevgili Devletşah'ın sitesinde görmüştüm çok önceleri. Ama denemek ancak kısmet oldu. Hem çok kolay yapımı gerçekten, hem de bir o kadar lezzetli. Ben çok fazla pişirmedim orijinal tarifteki gibi sanırım, ama bu haliyle aynı franjipan gibi oldu. Hafif sakızımsı, hafif nemli. Kısaca ben çok beğendim. Orijinal tarifinde hazır pastaban vardı ama evde olmadığı için ben kendim yaptım.

Hazır pastabanla yapacaksanız tek katını kullanacaksınız. Eğer siz de evde yapacaksanız pandispanyayı tarifi şöyle :)

Pandispanyası :

(Bu pandispanya 18 cm'lik kelepçeli çember kalıp için esasında. Ama ben tek kat kullanacağım için, hazırladığım pandispanya hamurunu daha büyük bir kelepçeli kalıba döktüm ki ince bir tek kat olsun diye)
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 5,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı vanilya aroması yada 1 çay kaşığı toz vanilya

Fırını 165-170C de ısıtın.Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı toz olarak kullanacaksanız vanilyayı bir kaba eleyin hazırda beklesin. Sonra yumurtaları, şekeri (vanilyayı sıvı olarak kullanacaksanız vanilyayı) çırpın. Karışım iyice beyazlaşana ve şeker eriyene dek en yüksek devirde çırpmaya devam edin. Sonra unlu karışımı ekleyip en düşük devirde kuru malzemeler diğerlerine karışana dek çırpın (10-15 sn kadar). Sonra karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba boşaltın. Hamur büyük kapta yayılacağı için çabuk pişecektir. Kontrol edip kürdan testi uygulayın.

Pandispanya pişerken hindistan cevizli harcı hazırlayın.

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • (tarifte 1 çay bardağı ceviz vardı ama ben koymadım)

Pudra şekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Diğer bütün malzemeyi ekleyip karıştırın. Fırından çıkan pandispanyanın ya da çemberin içine yerleştirdiğiniz hazır pastabanın üstüne yayın. Önceden ısıttığınız fırında 175C de üstü hafif pembeleşene kadar yaklaşık 1o dakika pişirin. Afiyet bal şeker olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...