31 Ekim 2008 Cuma

Yulaflı, çikolatalı kek

Hımmm.... yulaf ve bitter çikolata çok güzel bir ikili oluşturdular. Mis gibi, yumuşacık, süngerimsi bir kek oldu. Tarif her zaman kullandığım tariften biraz farklı.


Bu tarifi sevgili Hülya Hanım'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe gönderiyoruz. Kendisine kolay gelsin.

3 yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı vanilya veya bir paket toz vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı un
yarım su bardağı yulaf
1 paket kabartma tozu
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata (1 kare paket)
80 gr sütlü çikolata ( 1 kare paket)
üstünü süslemek için beyaz çikolata
bitter çikolata
ceviz

Yumurta, toz şekeri ve vanilyayı iyice çırpın. Benmari usulü erittiğiniz çikolataları bu karışıma katın (tabiki çikolatanın ılınmış olması gerekiyor.Sıcakken yumurtalı karışıma dökmeyin. Bu yüzden çikolatayı daha önceden eritin) ve çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha çırpın. (çok yüksek devirde çırpmayın, sadece malzemeler karışacak kadar çırpın). Ben yağlı kağıt serili fırın tepsisinde pişirdim. (O yüzden piştikten sonra kalıpla şekil vermek kolay oldu) 170 derecede fırınınızın ısısına göre yaklaşık 20-30 dakika (çember kalıpta pişecekse daha uzun sürecektir pişmesi. 40-45 dakika kadar) pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra çeşitli kalıplarla kesip, üstünü beyaz ve/veya bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet bal şeker olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...