Yapımı ise oldukça kolay.
3 yufka
250-300 gr kıyma
1 kuru soğan (ince doğranmış)
sıvı yağ
yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2-3 yemek kaşığı sıcak suda bekletilmiş ince bulgur (ben bu defasında koymadım evde olmadığından, ama böreğe çok yakışıyor)
tuz
karabiber
galeta unu
1 yumurta
Önce sıvı yağda soğanı kavurun. Ardından kıymayı da ekleyip onu da kavurun. Yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve bulguru da ekleyip karıştırın. Yufkaların hepsini üstüste tezgaha yayın. Önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye bölün. Sonra da her bir parçayı tekrar 2'ye bölün. Yani bir yufkadan 8 parça çıkacak. Sonra hepsine hazırladığınız iç harcı paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Herkese afiyet olsun.