Bu meşhur kurabiyeyi bir de ben deneyeyim dedim. Bizim ki biraz sert oldu. Ama tadı gayet iyiydi.
Tarifin orijinali burada
125 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker (150 ml.)
1 çay bardağı esmer
şeker (150 ml.)
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
3 çay bardağı un
300 gr.bitter damla çikolata
50 gr. beyaz çikolata (doğranmış veya damla çikolata)
1 su bardağı doğranmış ceviz (ben koymadım)
Yumuşamış tereyağını ve şekerleri spatula ile birbirine
yedirin. Yumurta ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın (spatula ile) .Un,
nişasta, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve eleyerek şekerli
karışıma ekleyin. Parçacık görünümlü, zor karışan bir hamur oluyor. Spatula ile
topladıktan sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Damla çikolataları ve cevizi
ekleyip yoğurun. Avucunuzda sıktığınızda toplanan bir hamur olacak. Hamurun ¼
ünü başka bir kaba alıp kakao ile yoğurun. Cevizden daha büyük parçalar koparıp
yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye
dizin. Tepsiyi buzdolabına koyun ve 1 saat bekletin.
Bu sürenin sonunda sertleşen kurabiyeleri isterseniz buzdolabı
poşetine koyup derin dondurucuda pişirilmeye hazır bir şekilde
bekletebilirsiniz.
Fırını 170°C de ısıtın. Kurabiyeleri dolaptan çıkarıp
aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz, sıcakken bir bardağın arka tarafı ile üstlerine
bastırın.