6 Nisan 2017 Perşembe

Starbucks kurabiye



Bu meşhur kurabiyeyi bir de ben deneyeyim dedim. Bizim ki biraz sert oldu. Ama tadı gayet iyiydi.
Tarifin orijinali burada


125 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker (150 ml.)
1 çay  bardağı esmer şeker (150 ml.)
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
3 çay bardağı un
300 gr.bitter damla çikolata
50 gr. beyaz çikolata (doğranmış veya damla çikolata)
1 su bardağı doğranmış ceviz (ben koymadım)




Yumuşamış tereyağını ve şekerleri spatula ile birbirine yedirin. Yumurta ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın (spatula ile) .Un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve eleyerek şekerli karışıma ekleyin. Parçacık görünümlü, zor karışan bir hamur oluyor. Spatula ile topladıktan sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Damla çikolataları ve cevizi ekleyip yoğurun. Avucunuzda sıktığınızda toplanan bir hamur olacak. Hamurun ¼ ünü başka bir kaba alıp kakao ile yoğurun. Cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili  tepsiye dizin. Tepsiyi buzdolabına koyun ve 1 saat bekletin.
Bu sürenin sonunda sertleşen kurabiyeleri isterseniz buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda pişirilmeye hazır bir şekilde bekletebilirsiniz.

Fırını 170°C de ısıtın. Kurabiyeleri dolaptan çıkarıp aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, sıcakken bir bardağın arka tarafı ile üstlerine bastırın.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...