Nefis ve klasik bir tat. Yapımı kolay, tadı enfes bir şipşak pasta. Pastanın orjinal tarifi Sevgili Ufuk Mutfakta'da.
700 gr. eti petit beure bisküvi
200 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 paket sıvı krema (200 ml.)
3 yemek kaşığı kakao
Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. Genişçe bir
kaba aktarıp süt ve kremayı ekleyip karıştırın. Kakaoyu eleyip ekleyin ve tel
çırpıcı ile karıştırın. Bisküvileri çok küçük olmayan parçalar şeklinde bir
kaseye kırın. Sıvı karışımı bunun üstüne boşaltıp her taraflarının kaplandığına
emin olun. Ama çok ezmeyin.
Streç filmi uzunca keserek masaya yayın. Yanına, kenarları
üst üste gelecek şekilde, aynı boydan bir ölçü daha kesin. Bisküvili karışımı
bunun üstüne dikdörtgen şeklinde yayın. Düzgün bir hal alınca streci kapatın.
Bunu bir alüminyum folyo tabakasının üzerine aktarın. Kenarlarını yukarı
çekerek elinizle piramit şekli verin. Fırın tepsisine koyun ve buzluğa kaldırın.
En az 2 saat buzlıkta beklettikten sonra buzdolabına alın.