23 Eylül 2016 Cuma

Pepeçura - kokulu kara üzüm (laz üzümü-adesa) muhalebisi



Teyzemin çok sık yaptığı, amcamın özellikle ben çok seviyorum diye, biz küçükken köyden getirttiği üzümle yapılan ve bizim de bayıla bayıla yediğimiz enfes ve hafif bir muhallebi. Harika bir kokusu,tadı ve rengi var.
Laz üzümü ya da adesa da denilen kokulu bir kara üzüm cinsinden yapılıyor.
Yapımı gayet basit. Tabi ki önce üzümleri üzüm suyu haline getirmek gerekiyor. Tel bir süzgeçten geçirmek yeterli.




2 su bardağı kokulu siyah üzüm (laz üzümü-adesa) suyu (üzümleri tel sügeçten geçirdik)
1,5 lt. su
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker (daha fazla da ekleyebilrsiniz)


Nişastayı bir kasede biraz su ile açın. Üzüm suyuna su ve şekeri katın sonra da nişastalı suyu ekleyin. Kaynayana ve kıvam alana dek orta derece ateşte pişirin. 2-3 dakika kaynatıp sonra kaselere bölüştürün. İyice kıvama gelmesi için oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...