22 Mart 2013 Cuma

Elmalı, yulaflı kek



Yumuşacık, mis kokulu bir çay arkadaşı daha :)



3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yulaf ezmesi
½ su bardağından biraz fazla sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 küp küp kesilmiş elma
2 bardaktan biraz fazla un

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ ve suyu ekleyip çırpın. Yulaf, tarçın, un (azar azar, aldığı kadar) ve kabartma tozunu ekleyin çırpın. En son elmaları koyup kaşıkla karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. 180°C de kürdan temiz çıkana kadar pişirin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...