23 Kasım 2012 Cuma

Gül sulu ve lokumlu kek


Ne zamandır denemeyi düşündüğüm bir tarif. Farklı bir lezzet isteyenler için birebir.





3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kuş lokumu

Yumurta, şeker ve gülsuyunu çırpın. Süt ve yağı ilave edin, çok az daha çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyin ve homojenleşene kadar çırpın. Yağladığınız kalıba veya muffin kağıtlarına kekin yarısını dökün. Lokumları kekin üstüne serpiştirdikten sonra kekin geri kalanını da kalıba boşaltın. 165-170°C de kürdan temiz çıkana kadar pişirin.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...