15 Kasım 2009 Pazar

Havuçlu-bisküvili toplar

Hindistan cevizine bulanmış leziz havuçlu-bisküvili toplar. Sevgili Aslı Hanım'ın evsahipliği yaptığı etkinliğe gönderiyoruz bu tarifi. Bu kolay yapılışlı ve hafif lezzetli topları, yorgunluktan :) yanlış bir uygulamayla yaptık. Bütün tariflerde havuç rendelendikten sonra yapılıyormuş ama biz havucu haşladıktan sonra yaptık ve hata yaptığımızı biraz geç farkettik :) Ama tadı gayet güzel oldu.


1 kg havuç
1 su bardağı tozşeker
1 paket pötibör bisküvi
Hindistan cevizi
Havucu haşladık (esasında rendelenip şekerle pişiriliyormuş :)). Yumuşadıktan sonra içinde kalan biraz suyu dökmeden şekeri ilave ettik ve suyunu çekene kadar beraber pişirdik. Bisküvileri rondoda çekip, altını söndürdüğümüz havucun içine katıp karıştırdık. Soğuduktan sonra yuvarlayıp hindistan cevizine buladık. Gerçekten güzel oldu sonunda da.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...