7 Aralık 2018 Cuma

Nohutlu, unsuz tuzlu kek



İçinde un olmayan nefis bir tuzlu kek. Yapımı kolay, tadı enfes. Tabi ki unlu keklerde olduğu gibi puf puf olmuyor. Haşlanmış nohut kullandığım için nemli bir yapısı var. İçinde bağlayıcı olarak sadece yumurta ve kaşar peyniri olduğundan, hem daha nemli, hem de daha dağılgan. Klasik lezzette bir kek değil ama daha sağlıklı bir alternatif. Daha önce hazır nohut unu ile nohut ekmeği yapmıştım. Tabi ki kuruluk açısından daha mantıklı ama yerken arada çıtır çıtır bir doku geliyor ağzınıza.




2 su bardağı haşlanmış nohut
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 havuç rendesi
1 patates (küp küp doğranmış)
1 çarliston biber (ince doğranmış)
½ su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı rende kaşar



Nohutu rondodan geçirin. İçine yumurtaları kırın ve tel çırpıcı ile karıştırın. Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyin karıştırın. Geri kalan malzemelerin hepsini ilave edip karıştırın ve pişireceğiniz kalıba boşaltın. Biz bir kısmını borcama, bir kısmını da kapkek kağıtlarına paylaştırdık. Sıcak fırında üstü kızarıp, kürdan temiz çıkana dek pişirdik.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...