Bu bayram nefis aromalı portakallı revani yaptık. Gerçekten portakal aroması çok hafifletici bir lezzet olmasını sağlıyor.
Malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 limon veya 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için :
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
kaynadıktan sonra yarım limon
Şerbeti : su ile şekeri kaynatın, kaynadıktan sonra limonu ekleyip çok az daha kaynatın ve soğutun.
Revani :Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkınca 1 su bardağı soğuk su döküp üstünü kapatın ve 3-4 dakika bekletin. Sonra şerbetini dökün. Revani şerbeti içtikçe, şerbet ekleyin. Afiyet olsun.
Bu görüntüler ise teyzoşun bizim için hazırladığı harika sofradan. Herzamanki gibi muhteşem lezzetli yiyecekler hazırlamıştı bize teyzeciğimiz. Ama maalesef telaştan harika baklavasının resmini çekmeyi unutmuşuz.
Teyzoşun masasının görüntüsü böyleydi. Harika patatesli-peynirli börek, mantarlı börek, brokoli salatası, yeşil salata, püreli köfte, barbunya ve tabi ki nefis baklava masanın üzerinde bizi bekliyorlardı. hepsi harikaydı. Ellerine sağlık teyzoş. Ellerin dert görmesin.