14 Ekim 2019 Pazartesi

Muzlu, cevizli, parça çikolatalı muffin



Mis gibi muz aromalı, hafif nemli, çikolatalı nefis bir mini kek.



3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı vanilya özütü
2 küçük muz
¾ su bardağı sıvı yağ
¾ su bardağı su
2 su bardağı un (+1 yemek kaşığı un) (gerekirse eklenecek)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
100 gr. iri doğranmış bitter veya sütlü çikolata





Yumurta, şeker ve sıvı vanilyayı 4-5 dakika rengi iyice açılıp, hacmi 2-3 katına çıkana kadar çırpın. Ezilmiş muzu, sıvı yağı ve suyu ekleyip çok az çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek sıvı karışıma katın. Azıcık çırpın. Çok cıvık bir kıvam olursa 1-2 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz çünkü hamurun çok akışkan olmaması lazım. Bir kasede çikolata ve cevizi 1 yemek kaşığı un ile harmanlayıp en son olarak hamura katın ve bir spatula ile karıştırın. Bir kaşık yada dondurma kaşığı ile hamuru, kapkek kağıtlarında 1 cm. boşluk kalacak şekilde doldurun. Önceden ısınmış sıcak fırında 180°C de 25-30 dakika pişirin. Kürdan sapladığınızda hamur gelmiyorsa kürdanla beraber olmuş demektir.



Çikolatalı sos:
1 paket (75 gr.) eti bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı su

Küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte yağı eritin, içine çikolataları kırarak koyun ve karıştırarak eritin. En son suyu ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
 Soğuyan kekleri, derin ve dar bir kaseye aktardığınız oda sıcaklığındaki sosa dikkatlice batırın. Üstüne dövülmüş ceviz ya da fındık serpin.

Afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...