Mis gibi muz aromalı, hafif nemli, çikolatalı nefis bir mini kek.
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı sıvı vanilya özütü
2 küçük muz
¾ su bardağı sıvı yağ
¾ su bardağı su
2 su bardağı un (+1 yemek kaşığı un) (gerekirse eklenecek)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
100 gr. iri doğranmış bitter veya sütlü çikolata
Yumurta, şeker ve sıvı vanilyayı 4-5 dakika rengi iyice
açılıp, hacmi 2-3 katına çıkana kadar çırpın. Ezilmiş muzu, sıvı yağı ve suyu
ekleyip çok az çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek sıvı karışıma
katın. Azıcık çırpın. Çok cıvık bir kıvam olursa 1-2 yemek kaşığı daha un
ekleyebilirsiniz çünkü hamurun çok akışkan olmaması lazım. Bir kasede çikolata
ve cevizi 1 yemek kaşığı un ile harmanlayıp en son olarak hamura katın ve bir
spatula ile karıştırın. Bir kaşık yada dondurma kaşığı ile hamuru, kapkek
kağıtlarında 1 cm. boşluk kalacak şekilde doldurun. Önceden ısınmış sıcak
fırında 180°C de 25-30 dakika pişirin. Kürdan sapladığınızda hamur gelmiyorsa
kürdanla beraber olmuş demektir.
Çikolatalı sos:
1 paket (75 gr.) eti bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı su
Küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte yağı eritin, içine
çikolataları kırarak koyun ve karıştırarak eritin. En son suyu ilave edip
karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Soğuyan kekleri,
derin ve dar bir kaseye aktardığınız oda sıcaklığındaki sosa dikkatlice batırın.
Üstüne dövülmüş ceviz ya da fındık serpin.
Afiyet olsun.