Evet, yine çikolatalı, hem de bol çikolatalı bir tarif. Nefis bir kurabiye. Hazırlaması oldukça kolay.
Beni en çok cezbeden tarafı dolapta bekletmek zorunda olmamak. Hamuru hazırlıyorsunuz, pişiriyorsunuz.
Tek dikkat edilmesi gereken, eklenen erimiş çikolatanın oda sıcaklığında olması. Zaten, hamur hazırlanan kadar soğuyor. Ama işi garantiye almak için biraz daha önceden eritmekte fayda var.
Gelelim tarife. Yine cup ölçüsüyle bir tarif. Ama artık neredeyse bütün marketlerde bu ölçü kapları satılıyor. Fakat yine de elinizin altında bu ölçü kaplarından yoksa su bardağı da iş görür. Ama ne çok büyük olanlarından, ne de çok ufacık olanlarından.
Malzemeler şöyle:
¼ cup tereyağı
1 cup + 5 parça bitter çikolata
2 yumurta
½ cup toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
¾ cup un
¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
½ cup bitter damla çikolata
(1 cup yaklaşık, normal boyutlarda bir su bardağına eşit.
1cup=250 ml.)
Tereyağını ve
çikolatayı beraber, benmari usulü eritin.
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Fırını 175°C de ısıtmaya başlayın.
Bu arada karıştırma kabında yumurta, şeker ve vanilyayı
düşük hızda sadece birbirlerine karışacak kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu
ekleyip biraz daha çırpın. Homojen bir karışım olunca soğumuş çikolatalı
karışımı içine ekleyin.
Karıştırın ve en son damla çikolatayı da ekleyin. Kaşıkla
karıştırın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye orta boy dondurma kaşığı ya da
yemek kaşığı yardımı ile dizin. Sıcak fırında 10-12 dakika pişirin.
Not: Pişmedi diye lütfen daha fazla fırında tutmayın.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.