Yapımı oldukça basit bir turta. Çok lezzetlı ve kıyır kıyır bir hamuru var. Baharatlarla zenginleştirilmiş elma lezzetiyle birleşince de ortaya bu müthiş tat çıkıyor.
Ben büyük turta kalıbına yaptığım için hamuru ince oldu ve bence daha da güzel oldu.
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İç malzemeleri:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmaları rendeleyin. Şekerle birlikte pişirin. Tarçını ve
cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.
Hamur malzemelerini yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur
elde edene kadar yoğurun. Bir elma büyüklüğünde hamuru ayırıp buzdolabında
soğutun. Hamuru tart kalıbına yayıp çatalla delikler açın. İç malzemeyi üstüne
döküp yayın. Ayırdığınız soğuk hamuru en üste rendeleyin. 180°C
sıcak fırında pişirin.