30 Eylül 2010 Perşembe

Kaşarlı, baharatlı simit

Bazen bir simit krizimiz tutar, arka arkaya birkaç gün simit alınır eve. Biz de fazlalarını derin dondurucuya koyarız. Çıkarıp ısıtınca çok güzel oluyor. Bu sefer de baharat ve kaşar peyniri koyduk üstüne öyle fırınladık.



  • Simit
  • Kaşarpeynir
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
Simitleri 8'e bölüp ortadan 2'ye ayırık. Zeytinyağının içine baharatları koyup karıştırdık ve fırça ile simitlerin üstüne sürdük. Üstlerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyup fırına verdik. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp afiyetle yedik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...