12 Nisan 2018 Perşembe

Ispanaklı gül böreği




Ara sosu sayesinde çıtır çıtır, el açması börekleri aratmayan bir börek.

4-5 tane yufka
1 kg. ıspanak
2-3 soğan
Beyaz peynir
Kırmızı pul biber





Sos için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı un




Soğanları sıvı yağ ile yağlayın. Bir kasede beyaz peynir ve pul biberi ezin.Yufkaları fırça ile hazırladığınız sosla yağlayın. Önce ortadan 2’ye sonra da tekrar 2’ye bölün. Yuvarlak kısmına önce soğumuş kavrulmuş soğandan şerit halinde yayın. Üstüne kestiğiniz çiğ ıspanaklardan yayın. Bunların üstüne de peynir serpiştirin. Rulo halinde sarın. Gül şekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.  Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180°C sıcak fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...