27 Mart 2018 Salı

Keçiboynuzlu brownie (unsuz, şekersiz)







İçinde un ve rafine şeker olmayan bir tarif. Tarifi Kevser'in mutfağı'ndan aldım.

Keçi boynuzu sevenler için güzel bir tarif. Bana biraz ağır geldi ama unlu ve şekerli tarifler için iyi bir alternatif.

3 yumurta
2 tane olgun muz
1 su bardağı keçi boynuzu tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış ceviz


Fırını 160°C de ısıtın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Muzları çatalla ezin. 20-25 cm.lik dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin. Yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Muzları  ekleyip çırpmaya devam edin. Bu arada tereyağını yavaş yavaş ekleyin ve tel çırpıcı ile çırpmaya devam edin. Keçi boynuzu tozu, kakao ve kabartma tozunu  ilave edip karıştırın. En son cevizi de ekleyip spatula ile karıştırın ve kalıba boşaltın. Üzerini düzeltip sıcak fırına koyun ve yaklaşık 30 dakika kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Afiyet olsun. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...