26 Mart 2018 Pazartesi

Ev yapımı fıstık ezmesi -2-




İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan, şekersiz, tatlandırıcısız ev yapımı tertemizbir fıstık ezmesine ne dersiniz. Sadece tuzsuz yer fıstığı ve bir mutfak robotu ile bunu yapabilirsiniz. Hem mis gibi, hem basit, hem sağlıklı.
Daha önce yaptığım fıstık ezmesi tarifi de burada.





İstediğiniz miktarda kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı

Fıstıkları soyup rondonun içine, rondonun bıçaklarını biraz geçecek şekilde koyun. Önce kısa kısa basarak çalıştırıp parçalanmalarını sağlayın. Yavaş yavaş ufalanmaya başladıklarında uzun aralıklarla döndürmeye devam edin. Arada makineyi durdurup hem kenarlarındaki fıstıkları aşağı doğru  sıyırın,  hem de makineyi dinlendirin. Çünkü işlem yaklaşık 15 dakika kadar sürüyor.









Fıstıkların yağı çıkmaya başlayınca ezme kıvamına geliyor fıstıklar. Rondoyu çalıştırmayı devam ettirdikçe kıvamı gittikçe pürüzsüzleşiyor. Hem de daha sıvı hale geliyor. Yapmanız gereken tek şey sabretmek. Rondonun haznesi küçükse miktarlarda az oluyor tabiki. O yüzden birkaç defa aynı işlemi tekrarlamanız gerekiyor. Ama inanın sonunda tertemiz, mis gibi, içinde hiçbir katkı maddesi olmayan ev yapımı bir minnoşunuz oluyor. Gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz, bal ya da reçelle tatlandırabileceğiniz nefis bir kahvaltılık. Ayrıca  kurabiye, pastalarınıza tat verecek nefis bir malzeme. %100 doğal ve sağlıklı.
Afiyet olsun şimdiden.   




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...