3 Mart 2017 Cuma

Çikolatalı piramit pasta




Nefis ve klasik bir tat. Yapımı kolay, tadı enfes bir şipşak pasta. Pastanın orjinal tarifi Sevgili Ufuk Mutfakta'da.

700 gr. eti petit beure bisküvi
200 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 paket sıvı krema (200 ml.)
3 yemek kaşığı kakao






Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin. Genişçe bir kaba aktarıp süt ve kremayı ekleyip karıştırın. Kakaoyu eleyip ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırın. Bisküvileri çok küçük olmayan parçalar şeklinde bir kaseye kırın. Sıvı karışımı bunun üstüne boşaltıp her taraflarının kaplandığına emin olun. Ama çok ezmeyin.

Streç filmi uzunca keserek masaya yayın. Yanına, kenarları üst üste gelecek şekilde, aynı boydan bir ölçü daha kesin. Bisküvili karışımı bunun üstüne dikdörtgen şeklinde yayın. Düzgün bir hal alınca streci kapatın. Bunu bir alüminyum folyo tabakasının üzerine aktarın. Kenarlarını yukarı çekerek elinizle piramit şekli verin. Fırın tepsisine koyun ve buzluğa kaldırın. En az 2 saat buzlıkta beklettikten sonra buzdolabına alın.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...