14 Şubat 2017 Salı

Ballı badem keki (şekersiz, unsuz)



Yumuşacık nefis bir doku, leziz bir tat. Üstelik içinde şeker ve un yok. Hem yapması basit hem de tadı nefis.






2 yumurta (küçükse 3 tane)
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
¾ çay bardağı bal
6 tatlı kaşığı kakao
2 su bardağı badem tozu
½ çay kaşığı sıvı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu





Yumurta, ılınmış tereyağı, bal ve sıvı vanilyayı tel ile karıştırın. Kakaoyu eleyip katın ve karıştırın. Badem tozu ve kabartma tozunu hafif karıştırın ve diğerlerine ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırın. Yağlı kağıt serili 23 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30-35 dakika pişirin.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...