3 Şubat 2016 Çarşamba

Tabansız, pazılı kiş



Hamur tabanı yapmak için zaman harcamak istemediğiniz zamanlarda uygulayabileceğiniz çok lezzetli bir kiş. Tabi ki isterseniz tart tabanı üstüne de uygulayabilirsiniz. Tart tabanı tarifi için buraya bakabilirsiniz.



1 demet pazı
3 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 tane pırasa
6 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı süt
3 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağından 1 parmak az un
1 kutu sıvı krema (200 ml.)
Tuz
Karabiber

Soğan, sarımsak ve pırasayı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun. İçine pazıya da ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapadıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek bekletin.

Geniş bir kapta yumurtaları tel ile çırpın. Unu, tuzu ve karabiberi ekleyip çırpın. Süt, krema, kaşar ve pazılı karışımı da ekleyip karıştırın. Hafif yağlanmış tart kalıbına boşaltın. Tart kalıpları çok yüksek olmadığından 2 ayrı kapta pişirdim. 180°C de sıcak fırında üstü altın rengi alana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...