24 Kasım 2014 Pazartesi

Yumurtasız, kıtırlı elmalı kek



Nefis bir kek, içi yumuşacık dışı kıtır. Tarifin orjinali yumurtasız vegan keki olarak geçiyor. Tarifte soya yoğurdu kullanılmış, ben kendi yaptığım ev yoğurdunu kulandım. Ama vegan bir kek yapmak istiyorsanız soya yoğurdu kullanabilirsiniz. Tarifin orijinali ise burada.



½ cup elma püresi
1/3 cup soya yoğurdu (ben normal yoğurt kullandım)
½ cup sıvıyağ
1+1/4 cup toz şeker
2 cup un
½ tsp.karbonat
½ tsp.tuz
1 tsp.kabartma tozu
1,5 tsp.tarçın
¼ tsp.muskat cevizi rendesi (ben koymadım)
2,5 cup doğranmış elma
1 cup ceviz
Üstü için:
3 tbsp. esmer şeker
1 tsp.tarçın

Fırını 175°C de ısıtın. 28 cm.lik kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serin.
Elma püresi, yağ, yoğurt ve şekeri bir kaba alıp tel çırpıcı ile karıştırın.

Bütün kuru malzemeleri birlikte eleyerek sıvı malzemeler ile karıştırın. Doğranmış elma ve cevizleri ekleyip karıştırın.  Kelepçeli kalıba boşaltın ve üstünü spatula veya kaşıkla düzeltin.  Bir kasede karıştırdığınız esmer şeker ve tarçın karışımını üstüne serpin. Sıcak fırına koyup 45-50 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...