23 Ekim 2014 Perşembe

Yeşil mercimekli, kıymalı kol böreği



Bayram için hazırladığımız nefis bir börek. Hem yapımı basit hem de çok leziz. Kıyma ve mercimeğin uyumu bir harika gerçekten de.





4 tane yufka
Kıyma (300-350 gr.)
2 tanekuru soğan
Yeşil mercimek (1 su bardağına yakın)
½ çay bardağı kadar sıvıyağ
1-1,5 su baradğı süt
½ çay bardağı kadar su
Tuz

Kıymayı ve soğanı kavurun. Mercimeği haşlayıp kıymalı harcın içine katın. Tuzunu da ekleyip ılınmasını bekleyin.
Büyük bir kasede süt, yağ ve suyu karıştırın.

Yufkayı serip bu sıvı karışımı fırça yardımıyla her tarafına sürün. Yufkayı 2’ye katlayın ve düz tarafının olduğu yere kıymalı harçtan koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye, tepsinin  ortasından başlayarak sararak yerleştirin. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp her birinin bittiği yerden diğerini başlatarak sarın. Üstüne fırça ile sıvı karışımdan sürün ve üstünü streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün 180°C de ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana dek pişirin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...