19 Mart 2014 Çarşamba

Tahin-pekmezli kek



Nefis bir kek. Tarif Oktay Usta'dan.




3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ince doğranmış ceviz
6 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üstü için:
Tereyağ veya sıvıyağ (ben tereyağ kullandım)
Susam


Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene dek çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyin çırpın. Tahin ve pekmezi ekleyin çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyip çırpın. Tahin kıvamındaki keki yağlayıp susam serptiğiniz kalıba boşaltın. 180°C sıcak fırında yaklaşık 40 dakika, kürdan temiz çıkana kadar pişirin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...