Hem leziz, hem de bereketli bir börek.
Yufka
250 gr. kıyma
3 orta boy soğan
5-6 tane çarliston biber
1 havuç
1 küçük patates
Tuz
1 küçük çay bardağından biraz az ince bulgur
1-1,5 su bardağı kaynar su
Sos için:
2 su bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
Üstü için:
Yumurta sarısı
Susam ya da çörek otu
Soğanları ince ince doğrayıp kavurmaya başladım. Biberleri ve küp küp doğradığım havuçları da
ilave ederek kavurmaya devam ettim.
Patatesleri de küp küp doğrayarak ekledim. Biraz kavurduktan sonra
kıymayı koydum ve hepsini karıştırarak kavurdum. Tuzunu ekledim ve bulguru üste
yaydım. Kaynar suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapadım ve kısık ateşte
yaklaşık 1 dakika tuttuktan sonra ocağı kapadım ve demlenmesini bekledim.
İç harç soğuyunca yufkaları önce 4’e, onları da sigara
böreği saracak şekilde 3’e böldüm. Her parçaya sostan biraz yaydım ve iç harcı
koydum. Sigara böreği gibi sardım. Tepsiye dizerek üstlerine yumurta sarısı
sürdüm ve susam serperek sıcak fırında 175°C de, üstleri ve altları kızarana
kadar pişirdim.