13 Ocak 2014 Pazartesi

Kış keki (bol baharatlı)


Şimdiye kadar yaptığım kekler içinde ilk sıralarda yer almayı hak eden bir tarif. Evdekilerden tam not alan bu nefis kekin tarifi şöyle.




3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı pekmez
½ su bardağı su
¾ su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı toz karanfil
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
½ su bardağı doğranmış ceviz


Fırını 180°C de ısıtın. Baton kek kalıbının dibine yağlı kağıt serin. Karıştırma kabına yumurtaları koyun ve tel çırpıcı ile çırpın. Şekeri ilave edin çırpın. Pekmezi, yağı ve suyu ilave edin çırpmaya devam edin. Baharatları (keçiboynuzu, tarçın, karanfil, zencefil) ve sonra kabartma tozunu ekleyin telle karıştırmaya devam edin. Unu 2 kerede ekleyin ve telle çırpın. İyice karışınca cevizi ekleyin karıştırın ve kalıba boşaltın. 55-60 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak fırından çıkarın. Tel üstünde soğutun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...