30 Ocak 2014 Perşembe

Granola bar - İlave şekersiz ve unsuz nefis bir tat


İçinde ilave şeker olmayan, un içermeyen nefis bir lezzet. Yapımı basit. İçindeki malzemelerle rahat rahat oynanabilir. Her türlü kuru yemişle harika olur bence.




3 su bardağı yulaf ezmesi (daha az konulabilir)
½ su bardağı fındık
½ su bardağı badem
½ su bardağı ceviz
3-4 avuç kuru üzüm
Kuru kayısı (küçük küçük doğranmış)
75 gr. erimiş tereyağı
¾ su bardağı pekmez


Fındık, badem ve cevizi birlikte doğrayıcıda çekin. Yulafa katıp geri kalan kuru malzemeleri de ekleyin. Erimiş tereyağı ve pekmezi bir kapta karıştırıp kuru malzemelerin olduğu kaba boşaltın ve iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve düzeltin. 150°C sıcak fırında 30 dakika pişirin. Çıkarıp dilimledikten sonra tekrar fırına koyun ve 15 dakika kadar daha fırınlayın.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...