27 Kasım 2013 Çarşamba

Krem peynirli kek (cream cheese pound cake)


Harika dokulu, nefis bir kek. Malzemeler biraz fazla hacimli olduğundan büyük bir kek kalıbında pişirmenizi tavsiye ederim. Harika kabaran ve çok leziz bu kekin orjinal tarifi burada.




3 cup un (390 gr.)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
1,5 cup oda sıcaklığında tereyağ (340 gr.)
226 gr. krem peynir (oda sıcaklığında)
2+3/4 cup (550 gr.) toz şeker
2,5 tatlı kaşığı vanilya özütü veya esansı
1 limon veya portakal kabuğu
6 büyük yumurta (oda sıcaklığında)

Fırını 180°C de ısıtın. Fırın telini orta göze yerleştirin. 25 cm.lik ortası delik derin bir kek kalıbını erimiş  tereyağını fırça ile sürerek yağlayın ve sonra unlayın.

Geniş bir kaba un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu hep birlikte  eleyin. Tereyağını mikser kabına koyun ve biraz yumuşayana kadar çırpın. Ardından krem peyniri de ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Şekeri kademeli olarak ekleyin ve orta hızda, yaklaşık 5 dakika pofuduk bir hal alana kadar çırpın. Vanilya ve limon kabuklarını ekleyin ve çırpın. Her defasında 1 tane olmak üzere yumurtaları teker teker ekleyin. Her defasında iyice karışınca diğerini ekleyin. Arada kabın kenarlarını sıyırın ve çırpmaya devam edin. Unlu karışımı 3 kerede ekleyerek çırpın. İyice birbirlerine karışınca yağlanmış kalıba dökün ve üstünü spatula ile düzeltin. 55-70 dakika altın rengini alana dek pişirin. Kürdan testi yaparak fırından çıkarın. Tamamen soğuyunca kalıptan çıkarın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...