Nefis ve yumuşacık bir börek.
4 yufka
200-250 gr. kıyma
1 tane kuru soğan
Maydanoz
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Sos için:
2 su bardağı süt
½ su bardağı su
½ su bardağından biraz az sıvıyağ
Soğanı ve kıymayı kavurun. İçine maydanozu ekleyip
ılınmasını bekleyin. Tepsiye yağlı kağıt serin yada tepsiyi yağlayın. Bir
yufkanın tamamını kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yayın ve üstüne
1-2 kaşık sos gezdirin. Tepsi
genişliğinde yufka koyup soslayın. 4-5 kat sonra sosladıktan sonra kıymalı
harcı koyu,yayın ve üstüne kaşar peynirini ekleyin. Tekrardan aynı işlemleri
yaparak yufkaları bitirin. Kenarları üste katlayıp sos dökün. Streçleyip 1 gece
dolapta bekletin. Ertesi gün 180°C de ısınmış fırında kızarana kadar
pişirin.