23 Ekim 2013 Çarşamba

Kaşarlı, kıymalı nefis börek



Nefis ve yumuşacık bir börek.





4 yufka
200-250 gr. kıyma
1 tane kuru soğan
Maydanoz
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Sos için:
2 su bardağı süt
½ su bardağı su
½ su bardağından biraz az sıvıyağ


Soğanı ve kıymayı kavurun. İçine maydanozu ekleyip ılınmasını bekleyin. Tepsiye yağlı kağıt serin yada tepsiyi yağlayın. Bir yufkanın tamamını kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye yayın ve üstüne 1-2 kaşık sos gezdirin.  Tepsi genişliğinde yufka koyup soslayın. 4-5 kat sonra sosladıktan sonra kıymalı harcı koyu,yayın ve üstüne kaşar peynirini ekleyin. Tekrardan aynı işlemleri yaparak yufkaları bitirin. Kenarları üste katlayıp sos dökün. Streçleyip 1 gece dolapta bekletin. Ertesi gün 180°C de ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...