Hazır baklavalık yufka ile bu bayramda cevizli baklava yaptık. Geçen sefer fındıklı baklava yapmıştık, bu sefer cevizli denedik ve bana göre daha da güzel oldu. Nefis, mis gibi bir baklava oldu bu. İşte tarifi.
30 tane hazır baklavalık yufka
1,5-2 su bardağı ceviz
250 gr. erimiş tereyağ (yaklaşık)
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon
Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırın, kaynatın.
2-3 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın.
Ocağı kapatıp ılınmaya bırakın.
Fırını 180°C de ısıtın. Tepsiyi erimiş tereyağ
ile yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirin. Üstünü fırça ile yağlayıp 2
yaprak daha yerleştirin. Onu da yağlayın ve 2 yaprak daha üstüne koyun. 15.
Yufkayı koyunca yağlamadan dövülmüş cevizi yayın. Tekrar 2 yufka koyun ve
yağlayın. Son 2 yufka kalana kadar aynı işlemi yapın. En son koyduğunuz 2
yufkayı yağlamadan keskin bir bıçak ile dilimleyin. Arta kalan yağı üstüne
gezdirin. Sıcak fırına koyun ve üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkıp ilk sıcağı gittiğinde şerbeti bir kepçe yardımıyla üstüne dökün
ve oda sıcaklığında bekletin.