26 Nisan 2013 Cuma

Karamel soslu fındıklı kek


Karamel ve fındığın nefis birlikteliği :)



3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı kırılmış fındık
Aldığı kadar un

Üstü için: Karamel
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kaynar su
Suyu kaynatıp hazırlayın. Şekeri küçük bir teflon tavaya koyun, ocağı yakın. Şeker eriyip renk değiştirmeye başlayacaktır. Yanlardan eridikçe sulanacak ve karamelleşecektir. Ben hafifçe tavayı sallayıp beyaz kısımları da eritiyorum. Bu esnada hiç kaşık kullanmıyorum. Hepsinin rengi değişip güzel bir yanık kokusu geldiğinde (çok tutmayın, yanıp acı bir tat alıyor) kaynar suyu ekleyin. Dikkat edin çok fışkırıyor. Ocağı kısığa alın ve katılaşan şeker bölümleri biraz eriyinceye kadar karıştırın. Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

Şeker ve yumurtaları çırpın. Yağ ve sütü ekleyin çırpın. Kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ekleyerek boza kıvamından biraz daha koyu bir karışım elde edin. En son fındığı ekleyin çok az karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba dökün. 180°C fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırından çıkınca karameli üstüne kaşıkla dökün.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...