17 Ocak 2013 Perşembe

Kırmızı şaraplı kek


Hoş aromalı, değişik bir kek. Tarifi sevgili Cafederin's 'den aldım fakat şu anda sayfasına ulaşamıyorum.



85 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 cup (yaklaşık 1 su bardağı) toz şeker (=1 cup=250 ml. Wikipedia’dan)
2 yumurta
1 cup kırmızı şarap (1 su bardağı)
1 çay kaşığı sıvı vanilya
1 cup + 1 yemek kaşığı un
½ cup kakao
¼ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı tarçın

(Ben 22 cm.lik kelepçeli kalıp kullandım.) Kalıbın altına yağlı kağıt serin. Un, kakao, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırarak eleyin. Tereyağı ve şekeri mikserle hızlıca çırpın. Yumurtaları ekleyin iyice çırpın. Şarap ve vanilyayı ekleyin çırpın. Kuru malzemeyi spatula ile karıştırmak suretiyle 3 kerede ekleyin.  Kalıba dökün ve sıcak fırında 175°C de kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuyunca üstüne pudra şekeri serpin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...