7 Aralık 2012 Cuma

Bitter çikolatalı tart



Nefis çikolata tadı ile aklınızı başınızdan alacak nefis bir lezzet. Tarif sevgili Kibele Banu'ya ait.





Tabanı için:
120 gr. oda sıcaklığında tereyağ
70 gr. pudra şekeri
1 yumurta
165 gr. un (ben daha fazla eklemek zorunda kaldım)

İçi için:
100 gr. tereyağ
100 gr. bitter çikolata
3 yumurta
80 gr. toz şeker
80 gr. un

Tabanı: Tereyağ ve pudra şekerini iyicekarıştırın. Yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.  Serin bir yerde üstü örtülü olarak bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra biraz un serpilmiş tezgahta tart kalıbı büyüklüğünde açın ve yağlanmış kalıba yerleştirin. Kenarlarını düzeltip önceden ısınmış fırında 185°C de pembeleşene kadar pişirin.
İçi: Yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin. O ılınırken yumurta ve şekeri mikserle köpürtmeden çırpın. Erimiş çikolata ve tereyağını sicim gibi ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin.  En son unu ekleyin karıştırın. Pişmiş tartın üstüne dökün ve 10-12 dakika kadar daha sıcak fırında pişirin. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...