Bahçemizdeki asmalardan topladığımız nefis kokulu kara üzümlerden şerbet yaptık. Çocukluğumdan beri çok severim bu üzümü. Pazarlarda bulmak çok zor. Nefis kokusu ile çok özel bir üzüm bence. Biz de kaynatıp şerbet hazırladık. Şişelere doldurup, kullanırken sulandırdık.
Yaklaşık 2 kg. kokulu siyah üzüm nam-ı diğer laz üzümü
Şeker
2-3 yemek kaşığı su
Üzümleri yıkayıp tek tek saplarından çıkardıktan sonra
tencere koyup 2-3 yemek kaşığı su ile kısık ateşte iyice kaynattık. Soğuduktan
sonra kevgirden geçirerek kabuğunu ve çekirdeklerini ayıkladık. Tekrar
tencereye alıp şeker ilave ederek (göz kararı, damak zevki) iyice kaynattık.
Cam şişelere doldurup buzdolabında iyice soğuttuk. Servis yaparken üstüne su ilave ettik.