25 Eylül 2012 Salı

Kokulu kara üzüm (laz üzümü) şerbeti



Bahçemizdeki asmalardan topladığımız nefis kokulu kara üzümlerden şerbet yaptık. Çocukluğumdan beri çok severim bu üzümü. Pazarlarda bulmak çok zor. Nefis kokusu ile çok özel bir üzüm bence. Biz de kaynatıp şerbet hazırladık. Şişelere doldurup, kullanırken sulandırdık.





Yaklaşık 2 kg. kokulu siyah üzüm nam-ı diğer laz üzümü
Şeker
2-3 yemek kaşığı su

Üzümleri yıkayıp tek tek saplarından çıkardıktan sonra tencere koyup 2-3 yemek kaşığı su ile kısık ateşte iyice kaynattık. Soğuduktan sonra kevgirden geçirerek kabuğunu ve çekirdeklerini ayıkladık. Tekrar tencereye alıp şeker ilave ederek (göz kararı, damak zevki) iyice kaynattık. Cam şişelere doldurup buzdolabında iyice soğuttuk. Servis yaparken üstüne su ilave ettik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...