21 Kasım 2011 Pazartesi

Kremalı, damla çikolatalı kurabiye


Herkese mutlu ve tatlı haftalar :) Hafif, ne çok sert, ne çok yumuşak bir kurabiye tarifi.


1 su bardağı toz şeker

1 kutu sıvı krema (200 ml.)

2 yumurta

2 çay kaşığı kabartma tozu

2 çay kaşığı vanilya

2 parmak sıvıyağ (su bardağında)

4 su bardağı un

½ su bardağı damla çikolata

Krema ve şekeri çatalla çırpın. Yumurtaları koyun ve çatalla çırpın. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çatalla karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Çok yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur oluyor. En son damla çikolatayı ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok fazla düzeltmeden yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Isınmış fırında 160°C de 15 dakika pişirin. Üstleri kızarmıyor. Kızarana kadar beklerseniz çok sert olabilir.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...