30 Mart 2011 Çarşamba

Hindistan cevizli kolay kek-pasta

Nasıl özlemişim anlatamam. O kadar uzun zaman oldu ki. Seviyorum buradan birşeyler paylaşmayı, sizlerle konuşmayı. Ama malum yaklaşık bir aydır bunu rahat rahat yapamıyorduk. Dünden beri rahatça girebiliyorum blogumuza. Sanırım bu saçma ve insanı çıldırtan yasak bitti. İnşaallah bir daha tekrarlanmaz. Pek ihtimal vermiyorum ama :(
Neyse, madem yasak bitti ben de ağzımızın tadı yerine gelsin diye tatlı bir tarif yayınlayayım dedim. Daha önce de yapmıştım sevgili Devletşah'ta görüp. Ama bu sefer tabanını farklı yaptım.

İster çikolatalı bu tabanı kullanın, isterseniz pandispanya pişirin her türlüsü güzel ve hafif oluyor.

Hindistan cevizli üst kaplama:

1 yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 su bardağı hindistan cevizi

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı ceviz (iri doğranmış)


Pudra şekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Diğer bütün malzemeyi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız tabanın üstüne yayın.

Tabanı için, daha önceden derin dondurucuya koyduğum kakaolu kek ve pandispanya parçalarını (yaklaşık 7-8 büyük dilim kadar) ufaladım. Erittiğim çikolatayı (yaklaşık 100 gr.) keklerin olduğu kaba boşalttım, karıştırdım. Elimle yoğurabileceğim kıvama gelene kadar süt ekledim. Yağlı kağıt serdiğim 22 cm. lik kelepçeli kalıba bastırarak yaydım. Üst kısmı hazırlayana kadar buzdolabında beklettim. Hazırladığım Hindistan cevizli karışımı üstüne dökerek 175°C de üstü kızarana kadar pişirdim.



Bu kek-pastanın elmalısını ve ayvalısını da yapmıştım. Hem çok hafif hem çok lezzetli oluyorlar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...