7 Ocak 2011 Cuma

Islak kurabiye (Brownie kurabiye)



Bu leziz kurabiyenin tariflerine bakarken bu tarif aklıma ençok yatan oldu. Çünkü içinde katı yağ yok. Yapması ise çok kolay. Eğer daha önce denemediyseniz muhakkak deneyin derim. Kaç kere arka arkaya yaptım. Herkes bayıldı. Ve favorilerimiz arasına katılmayı haketti. Tarif yine Şule ve Hatice Hanım'lardan.

Malzemeler :


¾ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1/2 su bardağı Hindistan cevizi

Şerbeti :
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Şerbet malzemelerini şeker eriyene kadar ısıtıp kaynamasını beklemeden altını kapatın. Bir kabın içine şeker ve yumurtaları koyup, şekeri eritmek için biraz elinizle karıştırın. Hindistan cevizi dışındaki malzemeleri ekleyip yoğurun (hamur sert olmayacak). Cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak (bastırmadan) yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180C de yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Çıkarınca, sıcakken önce şerbete hemen batırıp çıkarın ve sonra Hindistan cevizine bulayın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...