11 Ocak 2011 Salı

Çikolatalı puding



Hem kaselerde sunabileceğiniz, hem pasta için krema olarak kullanabileceğiniz bir puding. Ben yarım ölçü olarak kakaolu rulo pastada, krema olarak kullanmıştım.


1 kg. süt
2,5 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
160 gr bitter çikolata

Sütü tencereye koyun. Çikolata hariç diğer malzemeleri ilave edip çırpma teliyle çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca çikolatayı kırıp ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp altını kapatın. Buzlu su dolu bir kasenin içine oturtun ve tel çırpıcıyla karıştırarak soğutun. İsterseniz daha sonra mikserle iyice çırpın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...