22 Mart 2010 Pazartesi

Pırasa-pazı kavurması

Pırasa yemeğini ben pek sevmem ama evdekiler çok severler. O yüzden arada sırada pırasayı kavurup tüketiriz. Ve bayılırız. Anında biter :)
O günde evde birkaç gündür duran pazı olunca Alev 'ben bunları beraber kavuracağım' dedi ve enfes oldu. Ya da biz kavurmayı çok sevdiğimiz için bayıla bayıla yedik. Hele bazen kalınca (pek olmuyor ama) sabah kahvaltıda üstüne yumurta kırıyoruz, harika oluyor.

1-2 kuru soğan
1-2 sap pırasa
pazı
tuz
karabiber
sıvıyağ

Önce soğanları ufak ufak doğrayıp kavurduktan sonra, önce pırasayı ufak ufak doğruyoruz. Biraz yumuşayınca pazısını da ekleyip, tuz ve karabiber de ilave ediyoruz. Hımmm harika oluyor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...