29 Aralık 2009 Salı

Doruk'un yeni yıl temalı doğum günü pastası

Geçen sene yine kış ve Fenerbahçe temalı pasta yaptığımız sevgili Doruk için, tatlı Pınar'cığımız bizden oğluşunun kutlaması geciken doğum gününe, yeni yıl temalı pasta yapmamızı istemesi üzerine, yine onun istekleri doğrultusunda bu pastayı hazırladık. Hem doğum günü hem de yılbaşı kutlaması için yapıldı bu pasta.
Pastanın pandispanyası vanilyalı, kreması beyaz çikolatalı ve arası ise çilek-muz iklisinden oluşuyordu.
Sevgili tatlı Doruk, doğum günün kutlu olsun. Sevdiklerinle beraber geçireceğin nice mutlu, sağlıklı, başarılı, neşe dolu yıllar diliyoruz. Seni seviyoruz.









27 Aralık 2009 Pazar

Brownie'den kurabiye

Ne zamandır, çikolatalı, yassı, üsü çatlak çatlak kurabiye yapmak istiyordum. Tarif ararken aklıma her zaman yaptığım ve hepimizin çok sevdiği brownie tarifini değiştirerek kurabiye yapmayı denemek geldi. İyi ki denemişim. Tam istediğim gibi kurabiyeler oldular canlarım kurabiyelerim benim :)




Malzemeler :

1,5 su bardağı un
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata (1 kare paket)
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
üstü için pudra şekeri

Tereyağ ve çikolatayı bir kapta eritin. Karıştırma kabına şekeri koyup, ılınan çikolatalı yağlı karışımı üstüne dökerek karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Yumuşak, çok toparlanmayan, hatta ele yapışan bir hamur oluyor. Küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Pişerken yayılıyorlar ama ben yine de üstlerine hafifçe bastırdım ki iyice yassı olsunlar diye. Önceden ısıtılmış fırında 160C de 8-10 dakika çok sertleşmeyecek şekilde pişirin.(benim fırınım mini fırın olduğundan 160C iyi oldu. Büyük fırınlarda sıcaklığı arttırmak gerekir sanırım) Afiyet olsun.

21 Aralık 2009 Pazartesi

Ayçiçeği pastası

Daha önce gökkuşağı pastası ve porsche pasta'yı yaptığımız sevgili Bora'ya, bu defa da canı annesi için bu ayçiçekli pastayı hazırladık.
Bu pastanın da içeriği porsche pastanınki gibi vanilyalı pandispanya, beyaz çikolatalı krema, çilek ve muzdu. Yiyen herkese afiyet olsun.
Doğum günü sahibine nice mutlu, uzun, sağlıklı ve sevdikleriyle geçireceği güzel yıllar diliyoruz.









17 Aralık 2009 Perşembe

Hoşgeldin bebek kurabiyeleri

Geçen ay yaptığımız ancak yayınlamaya fırsat olmayan bebek kurabiyeleri. Kurabiyeleri zencefil ve tarçınlı olarak hazırladık.








15 Aralık 2009 Salı

Porsche pasta

Geçtiğimiz Ekim ayında güzel arkadaşının doğum günü için hazırladığımız gökkuşağı pastasından sonra bu kez de sevgili Bora için, onun en sevdiği marka olan porsche'un pastasını hazırladık. Pastanın pandispanyasını bu kez vanilyalı yaptık. Kreması beyaz çikolatalı olan pastanın aralarında ise muz ve çilek ikilisi vardı.
Sevgili Bora, yeni yaşın kutlu olsun. Sevdiklerinle beraber nice uzun, mutlu, sağlıklı, sevgi dolu günler geçirmen dileğiyle. Doğum günün kutlu olsun.







14 Aralık 2009 Pazartesi

Doğum günü kurabiyeleri

Daha önce, tatlı ikizler için kurabiye hazırladığımız sevgili Jülide Hanım'ın, tatlı küçük bir bayan için hazırlamamızı istediği doğum günü kurabiyeleri. Hepsini değişik görünümlerde hazırladığımız kurabiyeleri, zencefilli-tarçınlı yaptık. Doğum günün kutlu olsun tatlı küçük hanım.








8 Aralık 2009 Salı

Yılbaşı kurabiyeleri -2-

Yılbaşı için hazırladığımız kurabiye setleri :











5 Aralık 2009 Cumartesi

Portakallı revani ve bayram sofrası

Bu bayram nefis aromalı portakallı revani yaptık. Gerçekten portakal aroması çok hafifletici bir lezzet olmasını sağlıyor.


Malzemeler :

2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 limon veya 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için :
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
kaynadıktan sonra yarım limon

Şerbeti : su ile şekeri kaynatın, kaynadıktan sonra limonu ekleyip çok az daha kaynatın ve soğutun.

Revani :Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkınca 1 su bardağı soğuk su döküp üstünü kapatın ve 3-4 dakika bekletin. Sonra şerbetini dökün. Revani şerbeti içtikçe, şerbet ekleyin. Afiyet olsun.
Bu görüntüler ise teyzoşun bizim için hazırladığı harika sofradan. Herzamanki gibi muhteşem lezzetli yiyecekler hazırlamıştı bize teyzeciğimiz. Ama maalesef telaştan harika baklavasının resmini çekmeyi unutmuşuz.

Teyzoşun masasının görüntüsü böyleydi. Harika patatesli-peynirli börek, mantarlı börek, brokoli salatası, yeşil salata, püreli köfte, barbunya ve tabi ki nefis baklava masanın üzerinde bizi bekliyorlardı. hepsi harikaydı. Ellerine sağlık teyzoş. Ellerin dert görmesin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...