21 Mayıs 2009 Perşembe

Dondurmalı, çikolatalı kapkek

Vanilyalı dondurma ve çikolata ikilisinin eşliğindeki topkekler.
4 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao

AyrıcaVanilyalı dondurma
2 kare paket bitter çikolata (160 gr)
100 ml sıvı krema

Yumurtaları vanilya aroması ve şekerle, şeker eriyip karışım köpüklenip beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bu karışımı minik kek kağıtlarına 1 parmak boşluk kalacak şekilde pay ediyoruz. 175C fırında pişiriyoruz. Kürdanla ortalarını kontrol edip pişip pişmediğini anlayınca fırından çıkarıyoruz.

Bu arada kremayı ısıtıp 1paket çikolatayı sıcak kremada eriyene kadar karıştırıyoruz (krema kaynamadan ocağı kapatıp çikolatayı öyle ekliyoruz).Diğer çikolatayı da benmari usulü eritiyoruz.
Fırından çıkarttığımız keklerin kağıtlarını çıkarıp, kabaran üstlerini bıçakla kesip tabağa yerleştiriyoruz ve alt taraflarında (tabağa koyduğumuzda üst tarafı oluyor yani) bıçak yardımıyla oyuklar oluşturuyoruz. Bu oyuklara kremalı karışımdan koyup, üstüne bir kaşık ile dondurmayı oturtuyoruz. En üste ise erimiş çikolata döküyoruz.
Herkese afiyet bal şeker olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...