10 Nisan 2009 Cuma

Tarçınlı, havuçlu kek

Tarçının mis gibi kokusu ile harika bir tad kazanan, bizim evde çok sevilen bir kek türü bu kek.





2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tarçın
3 orta boy rendelenmiş havuç
yarım su bardağı ceviz

Yumurta ve toz şekeri en az 5 dakika yüksek hızdaki mikserle çırpın. Toz şeker eridiğinde içine unu, kabartma tozunu, sütü ve yağı ekleyip biraz daha çırpın. En son tarçın, rendelenmiş havuç ve iri doğranmış cevizi katıp şöyle bir karıştırın. Fırını önceden ısıtmadan 175C de pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol ederek anlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...