31 Mayıs 2008 Cumartesi

Güzel Melek doğum günün kutlu olsun....

Bu minik pastayı da arkadaşımızın güzel kızı için hazırladık. Sembolik olarak doğum gününü kutlamak için ona özel olarak bu minik pastayı yaptık. Doğum gününde şehir dışında olduğu için buluştuğumuz bugün, ona küçük bir sürpriz yapalım dedik. Yeni yaşın kutlu olsun sevgili tatlı Melek. Seni seviyoruz.





Minik Doruk'un tek kişilik pastası

Bu da Doruk bebeğin tek başına afiyetle yediği çikolata kremalı pastası. Nice mutlu senelere şeker Doruk.





Birinci yaş pastası



Bugün dünyalar tatlısı minik Doruk'un birinci yaş günüydü. Hep beraber çok güzel bir ortamda yeni yaşını kutladık şeker bebek Doruk'un. Tatlı bebek yeni yaşın kutlu olsun. Nice mutlu ve sağlıklı senelere.
Doruk'un pastasını yaparken sevgili annesinin tercihi olan açık mavi ve sarı renkleri kullandık. Bu pastaya uygun olarak bir de küçüğünü yaptık. Tatlı Doruk bu küçük pastayı tek başına afiyetle yedi. Ama onun pastasına, büyük pastada kullandığımız krokan ve antep fıstığını koymadık. Pastanın pandispanyasını kakaolu yaptık. Ara malzeme olarak da kremalı çikolata kullandık.








24 Mayıs 2008 Cumartesi

Parça çikolatalı fındıklı kek

Bu keki bana çok sevdiğim Bahar Ablam öğretmişti. Kulakları çınlasın ne zaman canımız tatlı birşeyler çektiğinde bakışımızdan anlardı 'ben hemen size bir kek yapıvereyim' derdi. Gerçektende onun yaptığı kek bir başka güzel olurdu. Ellerine sağlık ablacık. Geldiğinde yine aynı uygulamayı bekliyoruz haberin olsun.
Gelelim yapımına. Yapımı çok kolay bir kek bu. İçinde katı yağ yok ve konulan sıvı yağ miktarının yarısını koyuyorum artık (1/2 su bardağı). Tarifle istediğim gibi oynuyorum. Canım o gün neli kek çekerse öyle yapıyorum. Yani garanti bir kek denilebilir. Genelde kakaolu oluyor çünkü bizim şeker mi şeker küçük beyimiz kakaolu seviyor. Ama bugün değişiklik yapıp parça çikolatalı ve fındıklı yaptım.



Malzemeler :

3 yumurta (oda sıcaklılğında)
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı ve 1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket (80 gr) bitter çikolata(irice parçalara ayrılmış)

Yumurtaları ve şekeri, şeker iyice eriyene kadar çırpıyorum. Sonra bütün diğer malzemeyi bu yumurtalı karışıma ekleyip çok az daha çırpıyorum. (yumurtaların kabarıklığı inmesin diye alçak devirde ve birbirlerine karışana kadar şöyle bir döndürüyorum mikseri). Eğer kıvamı çok koyu olursa (normal kıvamı bozanın akışkanlığından biraz daha fazla olacak) biraz daha süt, çok açık kıvamlı olursa da biraz un ekleyebilirsiniz. Aman azar azar eklemeyi ihmal etmeyin. Sonra bir ondan bir bundan derken kek diye birşey kalmayabilir ortada. İşte hepsi bu kadar. Çok kolay bir kek gerçektende. Deneyenlere afiyet bal şeker olsun.

19 Mayıs 2008 Pazartesi

19 Mayıs: Tüm gençlerin bayramı

Bütün gençlerin ve kendini genç hisseden bütün herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik ve spor bayramı kutlu olsun.




17 Mayıs 2008 Cumartesi

Yeni logomuz

Gördüğünüz gibi logomuzu yeniledik. Bu logoları çok sevdik biz. Siz ne dersiniz? Yeni logolarımızı bizim için hazırlayan sevgili kuzenimize çok teşekkür ederiz. Ablacık ellerine ve yüreğine sağlık. Çok güzel oldular. Sağolasın ailemizin ressamı.


16 Mayıs 2008 Cuma

Çikolatalı Pasta: Doğum günün kutlu olsun sevgili babacık, seni çok seviyoruz...

Sevgili babacığımızın bugün doğum günüydü. Ona belli etmeden pasta yapıp sürpriz yapalım dedik ama bizim küçük bebişimiz Levent Bey, sözde dedesine çaktırmayacak ya ikide bir babama dönüp 'dede mutfağa gitme sakın, bak ben de gitmiyorum, sen benle oyun oyna' deyip durduğu için tabi ki babam da durumu anladı. Ama sağolsun bize birşey belli etmedi. Sonra da dışarı çıktı ve biz de pastayı tamamladık. Canım babişkomuz gerçekten de çok anlayışlıdır. O dünyanın en iyi babasıdır.
Pastayı, babam daha çok kremalı seviyor diye çikolata ganaşlı yaptık. İçi ve kaplaması bitter ve sütlü çikolata karışımı ganaş. Aralarına ise krokan serpiştirdik. Pandispanya ise kakaolu ve badem aromalı. Gerçekten de leziz bir pasta oldu.
Doğum günün kutlu olsun tatlı babişko. Seni çok çok çok çok seviyoruz.






15 Mayıs 2008 Perşembe

Çilekli pasta

Geçtiğimiz cumartesi çok sevdiğimiz bir teyzemizin doğum gününü kutladık. Gerçi doğum günü geçeli çok olmuştu ama ancak biraraya gelip kutlama yapabildik. Çok eğlenceli bir doğum günü oldu gerçektende. Hem de büyük bir sürpriz oldu bu doğum günü partisi ona. Gülser teyze başkasının doğum günü diye gelmişti. Eee tabi kendisine ufak çaplı bir parti hazırladığımızı bilmiyordu. Ve tabiki çok şaşırdı ve çok mutlu oldu. Tatlı Gülser teyzemiz doğum günün kutlu olsun. Seni seviyoruz.
Bu arada pasta, kakaolu pandispanya katlarının arasında beyaz çikolata ganaş, damla çikolata ve çilek üçlüsü.






11 Mayıs 2008 Pazar

Bu çiçekler bütün annelere

Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun.



8 Mayıs 2008 Perşembe

Bahar konulu pasta yarışması

Arkadaşlar, pasta malzemeleri.com'un düzenlediği bahar konulu bir yarışmaya katıldık. Pastamız elemeleri geçti ve oylamaya katılmaya hak kazandı. Eğer bize destek vermek isterseniz bu adresi tıklayarak oy kullanmanız gerekiyor. Ama oy kullanmadan önce siteye üye olmanız lazım. Eğer üşenmez de üye olursanız ve bizim için oy kullanırsanız sizlere çok çok teşekkür ederiz. Herkese sevgiler. (Şunu da belirteyim ki pastada isim olarak logo gözükmüyor. Sadece Türkan Beyaz olarak isim geçiyor. Bir de hatırlatmak istediğim bir konu var. Biraz önce yarışmanın olduğu siteye bakıyordum. Pastamızı göremeyince çok şaşırdım. Ama 'sayfayı yenile tuşuna' basınca gördüm. Ola ki siz de pastayı göremezseniz sayfayı yenile tuşuna basmayı unutmayın)




5 Mayıs 2008 Pazartesi

Kolay börek

Bu börek zamanımız kısıtlı olduğunda sıkça yaptığımız ve gerçektende çok pratik ve lezzetli bir börek. Kalabalık ve çocuklu misafirlerimiz geldiğinde tercih sebebi oluyor. İçine o an ne varsa koyuyoruz. Bazen peynirli, bazen patatesli, bazende en çok sevilen çeşidi olan mantarlı içle yapıyoruz. Bu kez peynirli yaptık.




Malzemeler :
Yufka (kaç tane olacağı size bağlı)
Süt
Sıvıyağ
İç malzemesi için: Peynir - lor - mantar- sosis- yada istediğiniz başka bir iç malzemesi
Mantarlı yapacaksanız; önce soğanı halka halka doğrayıp sıvıyağda kavurun. Sonra mantarları dilimleyip soğanla beraber az sulu olacak şekilde pişirin. En son da tuzunu ilave edin.Sosisli yapacaksanız; az bir miktar sıvıyağ ve biraz salçayı, salçanın kokusu gidene kadar pişirin. Azıcık su ile açın. Sosisleri dilimleyip salçaya ekleyin ve pişirin.Ya da peynirli veya lorlu yapabilirsiniz Hatta bunları istediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Gelelim yapımına;Önce yufkayı sigara böreği yapar gibi 8'e bölün.(yufka çok küçükse 6'ya da bölebilirsiniz).Her parçanın içine hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Ama çok sıkı sarmayın. Uçlarını da suyla ıslatıp yapışmalarını sağlayın.Sonra hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Derin bir kasede süt ve yağı karıştırın (ben göz kararı koyuyorum) Ama yağı çok fazla kaçırmamaya bakın.Sonra bir kaşık ile bu karışımı böreklerin üstünde gezdirin(ben her böreğe yaklaşık bir kaşık dolusu sütlü karışımdan döküyorum). İşte hazır. Sonra ısıtılmış fırında 180C de üstü ve altı kızarana kadar pişirin. İşte hepsi bu kadar. Herkese afiyet olsun.

Kakaolu badem kurabiyesi (unsuz, yağsız)

Kaç defadır pastanelerde satılan bademli, kakaolu kurabiyenin tadını yakalamaya çalışıyordum. Sanırım yaptıklarımın arasında o istediğim tada en çok yaklaşan bu kurabiyeler oldu. Ama bu seferde mantar şeklini vermiyi unutmuşum. Ama lezzeti çok iyi oldu. Yumuşacık bir içi olmasına rağmen üstü aynı pastanelerdeki gibi çatladı. Dediğim gibi beni gayet memnun etti bu kurabiyeler. Üstelik içinde yağ ve un olmaması muhteşem. Tarifi ise burada.


Zeytinyağlı mis gibi taze fasülye

Yaz yemeği denilince aklıma ilk olarak hep taze fasülye gelir. Onun görüntüsü bile insana yaz mevsimini çağrıştırır. Belki de bizim çocukluğumuzda kışın fasülye, domates gibi sebzeler olmadığından dolayıdır. O zamanlar herşey mevsiminde yenirdi. Öyle çok özlerdik ki domatesi, fasülyeyi, salatalığı. İsimleri bile insanda sıcaklık hissi uyandırırdı. Yaz gelip de domates,salatalık, fasülye çıktığında o mis gibi kokularıyla mest ederlerdi bizi.
Artık herşeyi yaz kış bulmak mümkün. Ama eski tatları hariç malesef. Belki biz büyüdük de ondandır. Çocukken insana herşey daha tatlı geliyor nedense.
Ama ne olursa olsun fasülye deyince aklımıza hep yaz, burnumuza ise hep yaz kokusu gelecek.



Malzemeler :

  • 1 kg. taze fasülye
  • 3 orta boy domates
  • 2 orta boy soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • zeytinyağ veya ayçiçek yağı

Tencereye zeytinyağını koyup üstüne domatesleri küp küp doğruyorum. Onların üstüne soğanları ince ince doğruyorum ve üstünü kaşıkla düzlüyorum. Onun da üstüne yıkanmış ayıklanmış fasülyeleri koyup tencerenin kapağını kapatıyorum. Ocağı yakıp altını kısıyorum. Fasülyelerin rengi dönünce ve hafif pişmeye başlayınca şekerini ve tuzu ekliyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...